Ľubovnianska nemocnica získala certifikát riadenia kvality

14.09.2007 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 14. septembra (TASR) - Systém riadenia kvality podľa normy ISO 9001:2000 zaviedla Ľubovnianska nemocnica, n. o. v Starej Ľubovni ako prvá v Prešovskom kraji a siedma na Slovensku. Riaditeľ Peter Bizovský prevzal ...
"Na zavedení systému riadenia kvality sme začali aktívne pracovať vo februári tohto roka a 20. -21. augusta sme úspešne absolvovali audit. Nový systém prinesie skvalitnenie práce, zdravotnej starostlivosti pre pacientov, ale aj vyššiu bezpečnosť pre zamestnancov, " uviedol pre TASR riaditeľ nemocnice.
Spresnil, že nemocnica ako nezisková organizácia vznikla pred dvoma rokmi (k 1. októbru 2005), pričom 70-percentný podiel má Prešovský samosprávny kraj a 30 percent mesto Stará Ľubovňa.
Nemocnica má 212 lôžok, deväť lôžkových oddelení a 24 špecializovaných ambulancií. Zahŕňa spádovú oblasť so 60- až 70.000 obyvateľmi. Počet hospitalizovaných pacientov dosahuje v priemere 10.000 za rok.
"Po vzniku neziskovej organizácie bolo našou prioritou vyrovnať dlhy, ktoré sme zdedili. Podarilo sa nám to a v tomto roku investujeme do modernizácie 30 miliónov korún, z toho takmer dve tretiny z vlastných zdrojov, " priblížil hospodárenie nemocnice Bizovský.
Ľubovnianska nemocnica zamestnáva v súčasnosti 360 ľudí. Zámerom vedenia je dosiahnuť ešte v tomto roku nárast miezd na úroveň priemeru v národnom hospodárstve (20.600 Sk).
 

Vyberte región